Warfare Incorporated :: View topic - Mission Editor v1.0a beta1
Warfare Incorporated Forum Index
 FAQ   Search   Memberlist   Usergroups 
 Profile   Log in to check your private messages   Log in 
 
Mission Editor v1.0a beta1
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
 
Post new topic   Reply to topic    Warfare Incorporated Forum Index -> Mission Authoring
View previous topic :: View next topic  
Author Message
crakerz
Mega-Poster


Joined: 17 Sep 2003
Posts: 353
Location: California Bay Area

PostPosted: Wed Apr 28, 2004 6:12 pm    Post subject: Reply with quote

knelson wrote:
Please provide me with some examples. I will be implementing some of the features in my next mission.


Pvar as a counter:

CONDITIONS:
-Comment: Game Seconds
-Every 1 seconds
ACTIONS:
-Modify persistant variable 'GS': Add 1
-Preserve trigger

CONDITIONS:
-Comment: Game Minutes
-Persistant variable 'GS' is Exactly 59
ACTIONS:
-Modify persistant variable 'GS': Subtract 59
-Modify persistant variable 'GM': Add 1
-Preserve trigger

CONDITIONS:
-Comment: Game Hours
-Persistant variable 'GM' is Exactly 59
ACTIONS:
-Modify persistant variable 'GM': Subtract 59
-Modify persistant variable 'GH': Add 1
-Preserve trigger

As for locating a unit, that is very intensive. Basically, you create an X-Y grid of overlapping areas. You must then test each area for the unit, and then modify a pvar to keep track. You can then cause the game to recenter over the unit.

Hope this helps.

_________________
Why negotiate when you can just blow things up?
------------------------------------------------------
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
goblin_merchant
Established Forum User


Joined: 14 Mar 2004
Posts: 79
Location: Somewhere, out there...

PostPosted: Wed Apr 28, 2004 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

What I meant was that only 16 Every NN seconds conditions are allowed.
_________________
Current Projects:
Warfare Tower Defense: Finished
Andy RPG: 20% done. I need help for it! PM me for details.
Team members: Knelson and I.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address MSN Messenger
Paul
WI Forum Novice


Joined: 13 Mar 2005
Posts: 4
Location: Va

PostPosted: Fri Mar 18, 2005 8:01 am    Post subject: Re: Mission Editor v1.0a beta1 Reply with quote

scottlu wrote:
Mission Editor v1.0a beta 1 is available:

http://www.spiffcode.com/beta/me-1.0a.zip

With this release it is possible to author multiplayer maps. To make a multiplayer map, in Level Properties, change the MinPlayers to 2 and above. Change MaxPlayers to the maximum number of players, up to 4.

For each human participant, make sure the Intelligence is Human (found in Side Properties).

In the game, multiplayer maps show up in the multiplayer map list, not in the Challenge Mission list.

Note that while most trigger actions work, ecom trigger actions don't work while multiplayer. This is so the game doesn't pause for one player while continuing for another.

Please use this thread for problem reports and bugs!


I get an error: "Out of memory!" when i try to create a game on my ppc... It lets me host the other gmes, but not mine, also, mine has a name, but it calls it <untitled> or something... HELP!
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address MSN Messenger
Verdagon
Veteran Member


Joined: 05 Oct 2003
Posts: 1047
Location: San Luis Obispo, CA

PostPosted: Wed Jun 22, 2005 11:50 pm    Post subject: Re: Mission Editor v1.0a beta1 Reply with quote

Paul wrote:
scottlu wrote:
Mission Editor v1.0a beta 1 is available:

http://www.spiffcode.com/beta/me-1.0a.zip

With this release it is possible to author multiplayer maps. To make a multiplayer map, in Level Properties, change the MinPlayers to 2 and above. Change MaxPlayers to the maximum number of players, up to 4.

For each human participant, make sure the Intelligence is Human (found in Side Properties).

In the game, multiplayer maps show up in the multiplayer map list, not in the Challenge Mission list.

Note that while most trigger actions work, ecom trigger actions don't work while multiplayer. This is so the game doesn't pause for one player while continuing for another.

Please use this thread for problem reports and bugs!


I get an error: "Out of memory!" when i try to create a game on my ppc... It lets me host the other gmes, but not mine, also, mine has a name, but it calls it <untitled> or something... HELP!


I had this error a while ago. It happened when I stacked about 500 galaxites on top of eachother. Try removing a hundred or so units or something lol.

_________________
[WI Moderator]
http://verdagon.net/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
GreenDefender
WI Forum Novice


Joined: 06 Jul 2005
Posts: 1

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 4:59 am    Post subject: How can I take the map into the game?? Reply with quote

Hi!!
I'm not english so I cant speak english very well.
Now.How can I play on the map what I make ??? Pls write back! THANKS!

(I'm Hungarian)
GreenDefender
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail MSN Messenger
Verdagon
Veteran Member


Joined: 05 Oct 2003
Posts: 1047
Location: San Luis Obispo, CA

PostPosted: Wed Jul 06, 2005 3:11 pm    Post subject: Reply with quote

In the mission editor, open up your map. Go to File -> Export Mission Pack, and it will make a .pdb for you. Install this to your PDA:
If you have a palm, just put it in the main memory.
If you have a pocket pc, put it in the same directory as warfare.
Once this is done, you can play it:
If it's a single player mission, it will be in the challenge missions menu.
If it's a multiplayer mission, it will be in the list of multiplayer maps.

Hope this helps.

_________________
[WI Moderator]
http://verdagon.net/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
ringrover
WI Forum Novice


Joined: 29 Dec 2008
Posts: 1

PostPosted: Mon Dec 29, 2008 8:16 am    Post subject: mac version of editor Reply with quote

is there any chance of the editor being put in the mac os?
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address Yahoo Messenger
scottlu
WI Founder


Joined: 15 Aug 2003
Posts: 1773

PostPosted: Mon Dec 29, 2008 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, it's on my list of things to do. It needs Mac support!
_________________
Warfare Incorporated Development Team
Back to top
View user's profile Send private message
Verdagon
Veteran Member


Joined: 05 Oct 2003
Posts: 1047
Location: San Luis Obispo, CA

PostPosted: Mon Dec 29, 2008 11:52 pm    Post subject: Reply with quote

Huzzah for mac support! Very exciting. I'll be able to make levels!
_________________
[WI Moderator]
http://verdagon.net/
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail Visit poster's website AIM Address
SonOfaWalnut
Semi-frequent Poster


Joined: 24 Dec 2008
Posts: 34

PostPosted: Wed Dec 31, 2008 8:45 pm    Post subject: Reply with quote

hey
gonna bring back this hecka old post
how do u apply it? i wanna make it so i can put created maps onto my WI on my touch
kinda new to this.. so any help would be appreciated
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
SonOfaWalnut
Semi-frequent Poster


Joined: 24 Dec 2008
Posts: 34

PostPosted: Thu Jan 01, 2009 5:35 pm    Post subject: Reply with quote

Verdagon wrote:
In the mission editor, open up your map. Go to File -> Export Mission Pack, and it will make a .pdb for you. Install this to your PDA:
If you have a palm, just put it in the main memory.
If you have a pocket pc, put it in the same directory as warfare.
Once this is done, you can play it:
If it's a single player mission, it will be in the challenge missions menu.
If it's a multiplayer mission, it will be in the list of multiplayer maps.

Hope this helps.


alrite, uhm, i have WI on my itouch, and so i dunno if the pocket pc method applies to itouch.. also, when i try exporting it, i click save, but nothing happens.
Back to top
View user's profile Send private message AIM Address
Jerrythemouse
Developing Poster


Joined: 20 Jan 2009
Posts: 20
Location: Planet earth

PostPosted: Wed Jan 21, 2009 1:11 pm    Post subject: help Reply with quote

I've downloaded the file and I click on 1 thing and it says that it found an error and needs to shut down, what do i do?!?!?!?
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail AIM Address
dlamet
Established Forum User


Joined: 09 Sep 2008
Posts: 89
Location: Tigard, OR US

PostPosted: Wed Apr 08, 2009 11:13 am    Post subject: Mac Support Vote Reply with quote

Mac support ho!
Back to top
View user's profile Send private message
Joshuaiscool
Semi-frequent Poster


Joined: 20 Aug 2009
Posts: 35

PostPosted: Thu Sep 24, 2009 3:34 pm    Post subject: I require counters as a condition not just action Reply with quote

All this stuff is helpful but I wanted a way to have lots of counters going at the SAME time. This is to help an aspect of my new mission to make a type of mining rock that lasted longer than normal but will eventully run out. I created them in a way the editor would allow since this game suffers from low mineral concertration. However they last forever since I don't know how to have a counter as a condition and a trigger. We need a new mission editor and a new version of the program as well to be compatible. Can someone help find a way around this.
Back to top
View user's profile Send private message Send e-mail
Bart Owns U
WI Forum Novice


Joined: 17 Oct 2009
Posts: 5
Location: London

PostPosted: Fri Oct 30, 2009 5:53 am    Post subject: working this thing? Reply with quote

hi scott,
can you please PM me or post a new message thing on how i'm meant to run this thing? ive managed to download it but i cant seem to grasp what im supposed to be doing and how.

Cheers,
Bart Very Happy
Back to top
View user's profile Send private message Visit poster's website Yahoo Messenger MSN Messenger
Display posts from previous:   
Post new topic   Reply to topic    Warfare Incorporated Forum Index -> Mission Authoring All times are GMT - 7 Hours
Goto page Previous  1, 2, 3  Next
Page 2 of 3

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum
You cannot attach files in this forum
You cannot download files in this forum


Powered by phpBB © 2001, 2002 phpBB Group